Tratamentele pentru hemoroizi efectuate acasa implica imbunatatirea obiceiurilor de defecatie, cresterea consumului de fibre, consumul sporit de apa si exercitii zilnice. Daca ati incercat toate acestea si nici una nu pare sa functioneze, atunci s-ar putea sa fiti nevoiti sa luati in considerare tratamente alternative pentru hemoroizi.
Mai jos vom vorbi despre cel mai invaziv tratament pentru hemoroizi disponibil indepartarea hemoroizilor prin operatie, numita si hemoroidectomie.
Ultima alternativa operatia de hemoroizi
Doar un mic procent din cazurile de hemoroizi mai putin de 1% - necesita operatie.
Hemoroizii sunt gradati pe o scara de 1 la 4, 4 fiind cel mai sever tip de hemoroizi. Daca aveti hemoroizi de gradul 4 si uneori chiar si de gradul 3 daca alte tratamente nu au functionat – sunteti canditat pentru o hemoroidectomie.
Aceasta procedura este recomandata si pentru hemoroizii externi care sunt neobisnuit de voluminosi, durerosi si care provoaca o mancarime severa.
Ce se intampla in timpul operatiei de hemoroizi?
Pentru a se asigura ca aveti o stare de sanatate buna, inainte cu o zi, sau chiar in ziua operatiei de hemoroizi, doctorul va supune unor teste de urina si de sange. Cu o seara inainte, este posibil sa vi se prescrie un laxativ. Nu trebuie sa beti si sa mancati nimic, nici macar apa, intre 8 si 12 inainte de operatia de hemoroizi.
Operatia de hemoroizi presupune o anestezie spinala pentru a va amorti corpul de la talie in jos, inclusiv zona din jurul rectului. In unele cazuri, se face o anestezie generala. Ambele metode va ajuta corpul sa se relaxeze, pentru ca urmeaza sa fie supus unei interventii invazive.
Apoi, zona din jurul anusului si rectului este preparata pentru operatia de hemoroizi. Exista mai multe optiuni pentru operatia de hemoroizi, in functie de medic: laser, bisturiu, cauter (un instrument care foloseste electricitate).
Operatia de hemoroizi consta in taierea hemoroizilor. Un tampon mic de bumbac este aplicat pe anus pentru absorbtia scurgerilor de la si din zona inciziei.
Recuperarea dupa operatia de hemoroizi
Perioada de recuperare dupa operatia de hemoroizi presupune intre 3 si 5 zile de spitalizate, urmate de 2 pana la 4 saptamani de repaus la domiciliu. Perioada de recuperare se bazeaza pe severitatea operatiei si pe abilitatea corpului fiecaruia de vindecare.
Va trebui sa tineti si un regim alimentar destul de strict pentru o perioada, si un ritual de igiena la fel de strict in zona anala.
Cand nu trebuie efectuata operatia de hemoroizi
Operatia de hemoroizi nu este recomandata pentru hemoroizii interni mici. Cu toate acestea, poate fi necesara daca acesti hemoroizi mici sunt localizati langa alti hemoroizi interni mai mari sau daca aveti si hemoroizi externi.
Hemoroidectomia cu laser
Multi doctori au afirmat ca operatia de hemoroizi cu laser este o metoda mai putin dureroasa, si cu o vindecare mai rapida.
Tratamentele cu laser sunt mai scumpe decat operatiile de hemoroizi traditionale. Tratamentul cu laser poate dura mai mult pentru ca trebuie sa va intoarceti pentru tratamente aditionale, si exista si posibilitatea lezarii tesuturilor.
Hemoroidectomia
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu