Sunt simptomele dvs. hemoroizi sau altceva?

Daca aveti 30 de ani sau peste, si aveti probleme cu sangerarea in timpul defecatiei, s-ar putea sa fiti alarmati daca se intampla sa observati urme de sange in materiile fecale.
Desi hemoroizii cauzeaza sangerari, este in interesul dvs. sa mergeti la doctor pentru un control si un diagnostic corect, deoarece exista afectiuni mult mai grave, precum cancerul, care prezinta aceleasi simptome ca si hemoroizii.

Desi hemoroizii nu va pun viata in pericol, boli grave precum cancerul de colon va pot ameninta viata daca nu sunt diagnosticate si tratate, mai ales in fazele incipiente. Deci, asa cum puteti vedea, este foarte important sa stiti exact pentru ce va tratati. Cand vine vorba de sanatatea si siguranta dvs. nu exista loc pentru presupuneri.
In majoritatea cazurilor, daca sangerarea este cauzata de hemoroizi, si daca hemoroizii externi v-au dat alarma ca ceva nu este in regula, doctorul va putea observa acesti hemoroizi in timpul unei examinari rectale.
Daca sunteti diagnosticati cu hemoroizi externi, doctorul va va explica ca hemoroizii externi sunt vene umflamate si inflamate din rectul dvs.
In caz de hemoroizi interni, veti observa sange pe hartia igienica sau in vasul de toaleta.

Cu toate acestea, in cazul celor cu hemoroizi externi, in timpul exemenului medical, doctorul poate vedea o masa mare de tesut care iese din anus; o masa de tesut care iese din anus este un semn sigur ca simptomele pe care le acuzati sunt cauzate de hemoroizi si nu de alte afectiuni.
Daca aveti 50 de ani, sau mai mult, si vedeti sange in materiile fecale, si daca au existat si modificari in obiceiurile dvs. de defecatie, aceasta sangerare poate fi un semn de cancer rectal sau de colon. Daca aveti in familia dvs. antecedente de cancer de colon, mai mult ca sigur ca aceasta sangerare nu este cauzata de hemoroizi, ci de altceva. Doctorul dvs. va trebui sa vada care este cauza acestei sangerari, pentru a va putea prescrie tratamentul corect.
Alte afectiuni care ar putea prezenta aceleasi simptome ca hemoroizii sunt: fisura anala, polipii colonici, intestine inflamate si prolaps rectal.

Una peste alta, afectiunile mentionate mai sus sunt mult mai serioase si mai grave, decat durerea si jena provocate de hemoroizi, nu credeti?

Asa ca, chiar daca simptomele dvs. seamana cu hemoroizii, cel mai indicat sa decida si sa determine cauza sangerarii rectale sau anale este doctorul dvs.
In cazul celor mai in varsta, este foarte important sa contacteze medicul de cate ori vad sange..
Diagnosticati-va corect inainte sa incepeti sa tratati o anumita boala.

In caz ca nu stiati deja, este foarte posibil sa fiti diagnosticati gresit, si daca diagnosticul este gresit, atunci si tratamentul este gresit, si daca se intampla asta, ei bine…sa spunem doar procesul de vindecare va dura mai mult.
Asa ca nu faceti presupuneri in legatura cu boala dvs. Mergeti la doctor pentru a afla adevarul despre ceea ce suferiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu